fbpx

Masajul cu aromaterapie este o modalitate placuta si relaxanta de ingrijire personala a corpului.
Care sunt beneficiile masajului?
• Masajul ajuta la imbunatatirea circulatiei in zona masajului si ajuta la stimularea muschilor.
• Contribuie la imbunatatirea flexibilitatii si mobilitatii.
• Masajul poate reduce dramatic stresul tensiunea.
• Masajul poate ajuta la reducerea durerilor de cap / migrene, crampe si spasme.
• Imbunatateste sistemul imunitar prin stimularea sistemului limbic si eliberarea toxinelor.
Atunci cand este combinat si cu aromaterapie, masajul accentueaza starea de relaxare şi de buna dispoziţie.
Pentru a obţine rezultate, se vor utiliza uleiuri esentiale care sa corespunda afecţiunii respective.
Spre exemplu, uleiul de masaj cu lemn de santal http://indoro.ro/arome-terapeutice/ulei-pentru-masaj are proprietati benefice contra stresului, imbunatatesc circulatia sangelui si tonifica corpul.
Este un remediu natural pentru imbunatatirea dispozitiei, si echilibrarea nivelului hormonal. A fost folosit in Asia de sute de ani ca tratament pentru depresie, anxietate, insomnie si alte probleme emotionale.
Cercetatorii sustin ca uleiul esential de iasomie are un efect pozitiv asupra sistemului nervos. Prin aromaterapie si printr-o aplicare locala pe piele, in profunzime, uleiul din florile de iasomie are nenumarate beneficii – inclusiv stabilizarea ritmului cardiac, a temperaturii corpului si a raspunsului organismului catre factorii de stres. Se regleaza tensiunea arteriala si respiratia. Foarte multe persoane il considera ca fiind afrodisiac.
Pentru a binedispune, se combina cu uleiuri de citrice.
Pentru efecte afrodisiace, se foloseste alaturi de ulei esential de trandafir http://indoro.ro/…/uleiuri-esent…/ulei-esential-cu-trandafir , ulei esential din lemn de santal sau ylang ylang.
Pentru relaxare, se combina cu cel de lavanda, se obtine un sedativ usor.
In general, uleiul esential de iasomie http://indoro.ro/…/uleiuri-esentia…/ulei-esential-cu-iasomie nu provoaca iritatii, dar exista totusi riscul de a aparea o reactie alergica, in special in cazul pielii sensibile. Este recomandat sa se faca un test pe piele inainte de aplicarea lui, pentru a vedea daca apar semne de alergie.
Are o aroma foarte puternica, de aceea se recomanda sa se utilizeze conform instrucţiunilor şi in cantitaţi mici. Se pot atenua efectele de greaţa şi dureri de cap, prin combinarea cu ulei esential de jojoba sau cocos.
Parfum homemade cu ulei esential de iasomie
Pentru un parfum natural, ce poate fi folosit pe piele, haine, lenjerii de pat, covoare sau ca odorizant de camera, se face o combinatie ce se pastreaza intr-o sticla de parfum la loc intunecat si racoros. Este nevoie de: doua linguri de vodca (alcool), 30 de picaturi de ulei esential de iasomie, 5 picaturi de ulei esential de vanilie, 5 picaturi de ulei esential de lavanda http://indoro.ro/…/uleiuri-esentia…/ulei-esential-cu-lavanda , 5 picaturi de ulei esential de portocale si apa de flori de portocal. Se combina toate uleiurile cu alcoolul si se pastreaza intr-un recipient de sticla, la temperatura camerei, timp de doua zile, ferit de soare. Se adauga apoi apa de flori de portocal si se transfera lichidul intr-o sticla cu pulverizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This
X
Add to cart